Ufo phone home

Pratar i telefon med Ufo men hon dissar mig. Men det blir nog bra ändå.







Eller inte. (Men det är inte Ufos fel).


Utan vattenpölar

Många ord under en grå himmel. Det är lite komiskt att vissa tycks tala så lite att de råkar bita sig i tungan när de äntligen pratar. Men Eskilstuna är fint i våren som låtsas vara vinter. Eller är det tvärt om? Marken var blöt och lerig av förmultnande löv, men bron var torr. Så konstigt att det var så länge sedan jag vistades på dessa platser fastän de ligger så nära. Längtar till en riktig vårmorgon när man åter kan smita ut från svenska lektionen med 1800-tals noveller och läsa dem i den friska morgonluften på den där bänken.

I'll be waiting all there's left to do is run

Men jag sprang inte min väg, jag flydde inte. Och trots att jag hade fyra energidrycker i beredskap så behövde jag inte dricka dem för att behålla lugnet. Det var bara trevligt att promenera och prata i regnväder utan regn. Höra ljudet av duvor och se flytande änder som inte anföll. En skum skylt och massor av farliga lyktstolpar. Men inga vattenpölar. Och ingen jacka. Bara fyra stycken vantar, men det räcker.

En hel timme förlorades idag, men nu blir det ljusare. Tid är någont relativt. Mycket har förändrats sedan den här tiden förra året. MEn en del saker är precis som förut.

Så tog tåget mig tillbaka och jag blev förtrollad av konstiga toner som ville få mig att lyssna på ovälkomna tankar, trots att jag trängde undan dem. Ett litet leende.

Det känns inte

För det var någonstans på vägen som jag slutade bry mig. Jag vet hur ont det gör, men det når inte riktigt fram till mig. Det är fel förstås men det känns inte. Det känns inte, det känns inte, det känns inte. Men det borde kännas.

Diffusa ord som sticker som glasbitar innanför huden. Jag tränger undan det. Jag tränger undan allting. Jag vet vad som är rätt och fel, men jag låter det rinna ut i sanden. Det är inte fråga om rätt och fel längre. Det handlar inte om moral. Det handlar endast om att kväva tomrummet och rastlösheten. Hellre må dåligt än att inte känna alls. Hellre göra fel än att inte göra någonting. Än att bara sitta och stirra på tomrummet.

Antar att jag skulle kunna fylla livet med något annat, men har inga idéer. Så då blir det som det blir. Glasbitar som viskar att jag göra fel ibland. Men inte mer. Det känns inte.

In another life when we...

Stillhet. Tjock, ogenomtränglig tystnad. Musiken har tystnat och alla andra ljud med den. Men mina tankar hörs. Nästan så tydligt att jag funderar på om jag talar eller tänker. Jag andas inte. Det skulle skada tystnaden. Värk bakom ögonen och en längtan till kommunikation.


Lösta och olösta kuber, tysta bänkar, Secret Window, Memento, Vanilla Sky, In the name of the farther och Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Sallad och samtal.


Katten är så mysig helt plötsligt. Hon kommer och umgås, och jag upplever  äkta lycka i de små ögonblicken. Så vacker hon är.


Sedan minns jag inget mer. Jag kan se allting i mitt huvud, alla minnen flimrar förbi så fort att allt börjar snurra. Och innan allt det där då? Kaos. Trumslag på mina höfter och närhet i mörker.


In another life when we are both cats



Är du vaken?


Avtryck

Fick en kick av det blöta snöovädret då jag gick genom den välkända parken och blickade ut mot bron. Där gick någon med paraply, men sådana är ju för veklingar. Eller? Längtar efter annan musik än den jag hör, blir rastlös av att inte njuta fullt ut av tonerna, jag älskar dem, men jag har hört dem så många gånger. Spela sånger jag aldrig hört och jag ska lyssna.


Känner isvarma ilningar ända ut i fingertopparna och läpparna när doften slår emot mig. Men så klart finns den inte där. Ändå kan jag så tydligt förnimma det, jag känner den på min hud, som om doften gjort avtryck under mitt skin.

Smeka utan att riktigt vidröra. Tungan glider över läppen. Magnetisk dragningskraft och en telefonsignal som drar isär orörda läppar. Tusen ord och ingen sanning. Endast tystnaden är sann. Och de där tre orden. Om ens det.


Blött, rufsigt, rosa hår i ögonen och den välkända instinkten att fly var tillbaka. Smet förbi obemärkt. Det bara blev så.


Har haft all tid i världen ikväll. För en gångs skull är det inte fullt upp. Fredag. Och så klart är det jag som inte svarar. Så klart är det jag som genast känner det krypa under huden av rastlöshet när jag för en gångs skull kan ta det lugnt. Lugnt är ingenting för mig.


Äntligen musik som kan få komma tätt intill utan att det kliar.


Försvunnet tåg

Snart kommer jag se tåget glida förbi på snötäckta räls. Och just nu när jag skrev detta insåg jag att det redan hade åkt.


När alla blir oviktigt speciella

Så soligt att man kan få för sig att det är varmt, men det är det inte. Det tycks vara en ganska behaglig dag i alla fall, trots uppvaknandet från drömmar i mörkt vatten. En halvtimme kvar av den lugna skoldagen. Tränger undan ovälkomna tankar om tvetydiga meningar. Antingen är alla speciella, eller så är alla oviktiga. Tror på oviktiga. Så då blir jag lika oviktig som alla andra. Gör det någonting? Känns det?   


Ibland försvinner orden. 

Den nya året

Vilken datum börjar det? Antar att det redan har börjat, men när var det? 14:53.


Kaosdrömmar

I ditt öga dansar stormar små

Men det är du som för


Det är illa när man till och med drömmer att man bråkar med någon. Drömmarna var trasiga och full av regnvåta gator i staden.


Solen lyser starkt och huvudvärken är kvar fastän jag legat som en död i massor av timmar, sovit djupt men de obehagliga drömmarna blev ett hinder för friden. När jag öppnade ögonen fick jag några sekunder av härlig tomhet men sedan trängde sig huvudvärken åter på, slog ned i huvudet som blixten i trädet. Så svårt att få vara lugn. Men de kvävda  orden var borta och jag upptäckte att jag hade 99 missade samtal. Rekord.


Luften doftar av sen morgon, så lätt att andas då.


Dylan i vintersommar

Högljudd tystnad som vanligt. Igår såg jag Bob Dylan påriktigt, fick högdskräck och fick rusa in i Globen tillsammans med Ufo, men det gick bra ändå. I sommar ska vi gå med likadana t-shirtar och likadana solglasögon. Det kommer vara sådär töntigt coolt.

Nu luktar det lugn sömn i mitt rum.

I had enough

Illamående. Möten får abrupta slut och mina hetsiga ord stängs in, jag kväver dem med bitter hopplös tystnad. Svart är ingen färg, men det är ändå den enda jag står ut med. Kan inte se de andra färgerna, de gör ont i ögonen. Förut väcktes någon flummig glädje av färg, men inte nu.

Trött på falskhet, trött på dryga kommentarer, trött på försvunna papper, trött på tröttheten. Idag skrattade jag så jag fick huvudvärk. Så ansträngande att skratta det måste vara. Jag tror min trötta kropp blev chockad av det plötsliga försöket till att uttrycka starka känslor. Starka, positiva känslor, men det beror väl på hur man ser det.

Tågperrongen var tom och mörk och alldeles för kall när jag lämnade staden. Aldrig har jag velat lämna den så fort förut. Telefonen ringde tyst, hundratals tysta signaler, men jag orkade inte svara. Så svårt när orden inte fungerar. Flera gånger hörde jag steg i gruset, men det var alltid någon annan. Jag gömde mig i min jacka och upptäckte att det regnade lite därinne. Utanför var det för kallt för regn, det skulle blivit snö.

Vill inte vara ensam och vill inte prata med någon. Det blir svårt då. Men jag är ju van vid att aldrig vara nöjd. Med att känna det krypa under huden, isen där under.

Elektroniska ord talar om händelserna, men rösten låtsas som om ingenting har hänt. För ingenting har ju hänt. Jag har bara gått.

I had enough.

Words mean something

Mitt rum är stökigare än någonsin. Hur blir det så? Som om ett krig ägt rum på det havsblå golvet. Jag skrattar av ren glädje när jag läser orden. Jag skrattar inte för någon annan utan bara för mig själv, och det är något speciellt med sådant skratt. När man skrattar fastän ingen hör. Då måste det vara äkta. Orden gör att jag glömmer att tänka på alla de andra sakerna som stör sinnesfriden.


Trött på de oroliga vindarna som hotar mitt välmående. Som redan trycker ned det. Trött på hur vardagen har utvecklat sig, trött på att hela tiden få ord kastade på mig. Trött på att höra att jag är dum och underbar om vartannat. Trött på att inte veta vad jag lovar. Vart tog lugnet vägen? Hur kom alla dessa konflikter in i bilden? När slutade jag kämpa för upprättelse, för respekt, och blev passiv? Låter folk slå på mina gränser, låter dem krama mina gränser.


Jag omfamnar luften och letar efter någonting där som inte finns.  Trodde inte jag betydde någonting längre. Men det gör jag antagligen inte heller. Men tågperrongen står kvar och jag låter mina fötter springa över den varje dag. Men kanske hade jag fel i en sak. Ord kan betyda saker. Även om jag inte vill tro det, och även om inte allas ord betyder något, så kan ord ha mening. Det vill jag i alla fall tro. Vågar jag tro det?


Ler vid tanken på promenader utan att behöva bekymra sig om tiden. Utan att behöva rusa iväg i alla världens riktningar som jag gör nu.


Ler vid tanken på suddiga stenar och panikväxande floder. 


Det finns alldeles för många lyktstolpar i världen.


Tystnad och oändliga åkrar

Jag tänker på det. Och det verkar som om du gör det också. Den där känslan. Jag flydde för det är sån jag är. Du var tyst, för det är sån du är. Och jag blev rädd för tystnaden.

Jag hoppade runt på solbeströdda gator och gick på fel sida om lyktstolparna. Jag var där med någon annan, men så insåg jag att det var vägen vi gick på en gång. En lång, rak väg kantad av stängda fabriker och bred asfalt. Vägen där jag hittade en pin som det stod "disturbed" på och jag lät min mobil carl-philip ha den. Den försvann senare, den där pinnen, den försvann ganska fort. Jag vet inte vart den tog vägen.

Antar att jag har fel i allt. Det är så lätt att ha fel och så svårt att ha rätt.

Men det var ett plötsligt men långsamt slut. Jag trodde allting skulle lösa sig av sig själv, men det gjorde det aldrig. Jag har för svårt med att se folk i ögonen.

Vädret speglar hur det var. Jag känner liknande vindar leka i håret och samma sol lysa alldeles för starkt, behöver redan solglasögon. Men ditt lugn gjorde mig lugnare då än jag någonsin varit tidigare. Det var en stor hjälp. Jag är lugn än, om och ganska kaosartad som vanligt. Igår smällde jag en dörr på en psykolog och rusade ut ur det för trånga rummet för att hitta tillbaka till luften och friheten...

Jag kan vänta. Jag åker förbi oändliga åkrar varje dag, men inga som de som fanns förut. Men jag kan vänta. Jag kan vänta.

Jag väntar på en dag då jag ska hitta det där stora örhänget jag tappade, jag väntar på att gå på gatorna igen bara för att fördriva tiden, jag väntar på att få stå på den där bron igen, jag väntar på att få vara lite tyst igen. Jag väntar på ett nytt nyårsfirande. Jag väntar på den dagen jag kanske är förlåten, jag väntar på...

Snökaos och rastlöshet

Jag är en rastlös människa, det är inget nytt. Och nu märker jag att det gör ont att trycka ned tangenterna, eftersom en av katterna har rivit sönder mitt nagelband. Får väl klara mig utan vänsterpekfinger när jag skriver. Jag känner mig isolerad fastän jag befinner mig i Sveriges största stad. Jag har hittat Radio Stockholms databas full med oändligt mycket musik. Blir handlingsförlamad av de många valen, men så härligt att kunna lyssna.

Så mycket nyheter som kommer mot mig den här veckan har jag nog aldrig upplevt. De är så uppdaterade här. Nyheterna ska ut fort fort ut i etern, ut till alla dessa människor som lyssnar på radio. Jag är ju inte en av dem. Men kanske blir det lite ändring på det, i alla fall för den här veckan. Jag är ju till och med med när de sänder direkt. Skulle ju kunna vråla ut "S:t Eskil äger!" eller något annat korkat, men avhåller mig. ;)

Så det snöar, det är 25 cm snö på vår tomt och det känns som att vara på Arktis eller något liknande. Men där är jag itne nu. Känns som om jag lever i det  här alldeles förstora huset med de oändliga korridorerna.

Nu ska vi snart gå på lunch och jag plågar pekfingret för att skriva fler ord. Men nu tar det stopp i alla fall.

RSS 2.0