"Ett typiskt, cyniskt blogginlägg"

Med risk för att jag nu kommer låta lika patetiskt som dem jag förtalar så är det inte det som är poängen. Det handlar bara om att få ut lite cyniska aggressioner.

 

Rätta mig om jag har fel, men är det mest ”bimbos” som skriver bloggar? Jag menar, hur många är egentligen INTERISSERADE av att höra hur fucking många H&M-tröjor du köpt, vad de kostar och hur du ser ut i dem. Patetiska egobilder som ska framhäva din högst ordinära BH-storlek eller ditt smala midjemått? Inlägg där du ska låta världsvan, tala om hur hemskt det är med unga tjejer med ätstörningar, medan du i inlägget före klagade på dina ickeexisterande fettvalkar.

 

Det som förundrar mig mest är hur många läsare dessa patetiska bloggar har. Blondinbella och Kenza. Samma dösnack om kläder, caféer och putande läppar. Fuck off.

 

Men kanske är det så att bloggar bara skrivs av människor som är i skrämmande stort behov av att få sina dagböcker upplästa för allmänheten och inte har tillräckligt mycket bakom pannbenet för att kunna skapa texter om annat än sig själva. Egotrippat är bara förnamnet. Det är såna bloggare som ger bloggen dåligt ryckte.

 

Men kanske har jag helt enkelt missförstått allt. Jag trodde bloggar handlade om att folk som ville skriva skulle uttrycka sig, inte att små blondiner utan någon känsla alls för ord ska ge oss sina patetiska åsikter om krig och orättvisa som de absolut inte har en aning om. Vet ens en bimbo skillnaden på ett ord och en förkortning? Någonstans i Bimbovärlden tycks ”OMG” blivit ett adjektiv och ett substantiv tillhörande det korrekta svenska språket.

 

Ultimatumet inträffade idag. Jag hade den stora oturen att hamna på en ”bimboblogg” och det första jag läser är hur tjejen ifråga klankar ned på någon krönikör som skrev om sin ungdom. Bimbon hävdade att hon inte ångrade något i sitt liv, vare sig sin tid som ”fjortis” eller ”emo”. Som emo var hon ”häftig” och brydde sig inte om hur hon klädde sig, och som fjortis hade hon roligt. Jag stannar upp. Bimbon tror faktiskt att hon vet någonting om livet eftersom hon både varit emo och fjortis. I mina ögon är emos den alternativa världens bimbos. I ett annat inlägg beskrev samma bimbo hur ”irriterande” det var med bimbos som var så blåsta. Det var droppen. ”OMG”.

 

Jag säger inget mer nu. Det skulle bli alldeles för svart och cyniskt. Klart man inte ska tracka ned på andra. Liksom typ bara omg det vore ju för hemskt! Min konkreta slutsats är således att jag missuppfattat bloggandets värld totalt. Det handlar inte alls om att uttrycka sin skrivarskicklighet. Nej, tvärtom, bloggar handlar uppenbarligen bara om att delge världens alla människor om sina tråkiga liv som ingen egentligen har lust att höra om. Och vill du att din blogg ska bli populär måste du förbereda dig på att ha putmun, hyfsat sött ansikte, smal midja och helst en berikad BH. Sedan spelar det ABSOLUT ingen roll vad du skriver. Så fungerar bloggvärlden. Tänk att jag hade så fel!

 

”OMG”.


RSS 2.0